Regionieuws Vlaamse Ardennen

Ozeka duikt nieuw seizoen in met ambities

10 september 2017 - Alain Vanden Bossche

Oudenaarde Afgelopen zomer veroverde zwemclub Ozeka twee gouden plakken op de Belgische jeugdkampioenschappen. Een puik resultaat dat naar meer smaakt: “We willen de komende jaren nog meer Vlaamse en Belgische titels binnenhalen”, klinkt het ambitieus.

De laatste tijd gaat het Ozeka duidelijk voor de wind. Het ledenaantal steeg op twee jaar tijd van 120 naar 170 en sinds kort huist de club in het splinternieuwe zwembad. “Deze infrastructuur biedt ons zeker heel wat mogelijkheden”, legt voorzitster Stephanie Teetaert uit. “In het vorige zwembad konden we geen wedstrijden meer organiseren, maar we denken er sterk aan om die draad terug op te pikken.”Maene
Bovendien waren de resultaten op de zomerwedstrijden én de voorbije Belgische jeugdkampioenschappen ook heel bevredigend. “We zijn dan wel een relatief kleine club, maar we doen het zeker niet slecht.” Volgens Teetaert ligt een deel van het succes van Ozeka in de goede begeleiding van de jonge zwemmertjes en de gepaste opleidingen voor de trainers. De komst van voormalig zwemkampioen én olympiër Stefaan Maene één jaar geleden heeft ongetwijfeld ook een rol gespeeld. “We hebben een grote vooruitgang geboekt dankzij hem. Zo kunnen we bijvoorbeeld genieten van een samenwerking met Pulso-preventielab en trainen we samen met de competitiegroep van de Izegemse zwemclub, waar Stefaan ook trainer is. Onze ambities de komende jaren zijn vooral onze competitieploeg uitbreiden, de doorstroming verzekeren én terug Vlaamse en Belgische titels veroveren. Eerst bij onze kleinsten en daarna bij de iets oudere jeugd.”


Wie meer informatie wenst over Ozeka kan terecht op www.ozeka.be.

INFO