Regionieuws Leuven

Kampioenen op zomercompetitie jeugd

29 augustus 2017 - Dirk Van de gaer

Leuven Leuven Aquatics kan terugkijken op een geslaagde zomercompetitie. De jeugdzwemmers zwommen meerdere medailles bij elkaar.

De jeugdzwemmers Leuven Aquatics van groep 2, 3 en 4 (11 tot 14 jaar) en een kleine delegatie van groep 5 namen in juli deel aan het zomercriterium en/of het Belhisch Jeugdkampioenschap. Op het zomercriterium werden heel wat medailles gezwommen. Bij de meisjes mochten Lies, Farah, Luna en Sanne op het podium staan. De jongens zwommen ook de pannen van het dak met als resultaat medailles voor Arthaud, Jos en Niels.

De delegatie die naar het Belgisch Jeugdkampioenschap werden gezonden was kleiner maar dat weerhield hen er niet van om er eveneens prachtige resultaten neer te zetten. De jongens van13-14 jaar werden hier maar liefst 2 maal Belgisch kampioen op de discipline aflossingen. Op zaterdag zwommen Joran, Rens, Yoran en Elias goud op de 4 x 100 wissel. Op zondag werden Niels, Joran, Yoran en Elias Belgisch kampioen met zelfs een provinciaal record op de 4 x 100 vrij. Individueel werden er ook heel wat medailles gezwommen . Yoran Van Keer zwom zilver op de 100m en 200m schoolslag. Yoran mocht ook 2 bronzen medailles in ontvangst nemen op de 100m en 200m vrij. Elias Meeus werd Belgisch kampioen op de 400m en 1500m vrij. Elias zwom naar zilver op de 50m en 100m vrij en de 200m wissel en 200m rugslag. “De club wenst hen van harte te feliciteren met deze prachtige resultaten”, zeggen de Jeugdbegeleiders. “En natuurlijk ook een grote dank aan de trainers voor hun inzet om tot deze resultaten te komen.
Na een verdiende rustperiode kunnen we er in enkele weken terug volop tegen aan.”

INFO